dinsdag 25 juli 2006

Journalist heeft zonnesteek, tipt ouderen hun ramen in te slaan tegen de hitte!

Ze hebben bij deze krant BN DeStem of bij de GGD allemaal een zonnesteek. Lees maar:Dit zijn quotes uit dit artikel uit BN DeStem met mijn commentaar.Oordeel zelf hoe de GGD en BN DeStem ouderen adviseert met hitte om te gaan…

  • Waarschuw de woningcorporatie bij een vermoeden van hoge temperaturen. (ons commentaar: "Ja hallo met Oma, ik vermoed dat het warm is, wat gaan jullie er aan doen?" Alsof de GGD daar iets mee kan, is dat om de oudjes lekker bezig te houden of zo, kan iemand mij vertellen wat het nut is van dit advies?

  • "Mocht het glas in een complex voor te veel warmte zorgen, dan kan in een kleine ruimte een ventilator worden geplaatst." (ons commentaar:) Mijn oma zeker heel de dag met haar dikke r##t puffend voor de ventilator op het toilet laten zitten. En wie komt dat ding brengen dan? (Ik niet, ik ben te druk met dit soort teksten)

En dan het toppunt!!!

"De ruiten wit verven kan ook." (ons commentaar) Nee, anders kan mijn oma wel even op eigen houtje de beglazing van haar flatje wit gaan kwasten... Zie je het haar al doen met 33 graden hitte? Goeie tip jongens van de GGD, zij jullie helemaal gek geworden, dit is poging tot zelfdoding met voorbedachte rade!

Of indien mogelijk kunnen de ruiten worden verwijderd. Tuurlijk joh, lekker oma haar eigen ramen in laten tikken, alsof dat een oplossing is. Of komen jullie dat voor haar doen?

"Drink minstens twee liter water per dag en eet soep of bouillon om verloren zout aan te vullen." (ons commentaar:) Daar zit mijn oma dan. Net van het toilet af gekomen, de Woningcorporatie net gebeld dat ze vermoed dat er hoge temperaturen zijn... Ze zit lekker met haar kopje soep in de verflucht uit haar ingeslagen ramen te turen en geniet van haar oude dag.

Ik hoor graag van de GGD of van BN DeStem waar deze belachelijke tips vandaan komen. Ik kan ze bij de site van de GGD niet vinden maar ze staan wel doodleuk vermeld op deze pagina van BN DeStem met een referentie naar de GGD. Kan iemand van die krant ff reageren please, als was het maar om mijn oma gerust te stellen...

Kikki.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Die mensen zijn helemaal gek geworden, wat is dit voor journalist die dit geschreven heeft, belachelijk gewoon
Rob

Anoniem zei

hahaha LOL Wat een bak zeg, ik dacht eerst dat het nep was maar die gasten bij die krant menen het volgens mij echt zeg. Wat een bakl.
Hans te Kloese

Anoniem zei

HULDE. Ik zal mijn oma maar eens een Gamma kluskaart cadeau doen. Kan ze lekker aan de slag met witte verf.
Ger

Kikki zei

Even kort een weergave van de reactie die de redactrice P. van DeStem aan WoonBlog (via e-mail)gaf:

Allereerst kreeg ik een sneer dat ik vroeg om een reactie via dit Woonblog in plaats van via e-mail. (lijkt mij redelijk, jullie als bezoekers hebben immers het recht om te horen wat de reactie van degene is die oudjes aan de verfpot wil helpen. Maar goed. Ik zal een poging doen de reactie van de schrijvende pers bij hoofde van journaliste P. goed over te brengen)

Verder claimt P. dat haar artikel waar ik het stuk over schreef stamt van vorige week vrijdag. (Nou-en... Mogen dit soort dingen dan opeens wel?)

P. vervolgt dat als ik het hele bericht had gelezen (plaats het hele artikel dan P., Niet ik besluit om slechts gedeeltes van een artikel op jullie krantensite te plaatsen, dat doe je zelf.)

P. zegt verder dat de informatie afkomstig is van een gespecialiseerd verpleegkundige van diezelfde ggd en dat er geen sprake van is dat mensen het advies krijgen hun eigen ruiten in te slaan en dat het om het eventueel witkalken van ramen in gemeenschappelijke ruimten gaat. (staat niet in jouw stukje hoor P., lees het zelf maar 'ns na...)

Verder heeft P. kennelijk achterwege gelaten dat er een probleem was met een glazen overkapping in een seniorenflat. (Ik kon dat nergens lezen) Verder schijnt (zegt P.) dat het witten van de ramen door de woningbouwcorporatie in kwestie inmiddels is omarmd als oplossing. (het moet niet gekker worden... hoel lang worden die bejaarden nog als een kasplantje behandeld dan, daar ben ik dan wel weer benieuwd naar.)

P. is echt heel aardig, ze hoopt namelijk dat met haar antwoord mijn zorgen een beetje zijn weggenomen.
(Nou dat nog niet)

Ik ga maar 'ns kijken hoe het met mijn eigen omaatje is, en zal meteen een fraai prentenboek voor haar meenemen om wat aan haar uitzichtsloze situatie te doen. Ze mag meteen ook mijn ruitenkrabber hebben, kan ze leuk met de hele bejaardensoos straks de ruiten gaan krabben als de buitentemperatuur weer wat is gaan dalen...

Bedankt voor je reactie P. Erg sportief van je.

PS P., Ik heet Kikki en geen Kiki, wel goed blijven citeren he ;-) en de volgende keer maar gewoon ff reageren via dit weblog, scheelt mij een hoop tiepwerk, maar-goed ik doe het graag hoor...

Kikki

Anoniem zei

Wat een verhaal zeg, echt lachen, deze journalist slaat dubbel en dwars de plank mis, echt niet normaal meer.